Beuth Hochschule für Technik Berlin

Mitarbeiterin
Incoming

Are you a student at a university outside of Germany? Would you like to study one or two semesters at Beuth Hochschule Berlin? We will be your contact during your stay in Berlin. In order to take part in an exchange program you have to contact the international office of your home university. It is easiest if your university is a partner of Beuth Hochschule Berlin.

The application deadline for exchange students is 1. May for the winter semester (starts 2nd week of September) and 1. November for the spring semester (starts 2nd week of March). We recommend a German level of B1 in order to follow classes.

Application Procedure: The International Office of your University has to send by E-mail to auslandbeuth-hochschule.de the list of students selected to come to our university within the ERASMUS or bilateral exchange programme. This list must contain the following information:

1. full name of student
  2. student's e-mail address
  3. sex and nationality
  4. place and date of birth
  5. field and level of studies
  6. period of stay (1st semester, 2nd semester or academic year)

Once we have received this information each nominated student will receive the application forms and information by e-mail.

Bist Du Studierende/r einer nicht-deutschen Hochschule und möchtest ein oder zwei Semester an der Beuth Hochschule für Technik Berlin studieren? Dann sind wir Deine Ansprechpartner während Deines Aufenthaltes in Berlin. Um über ein Austauschprogramm an die Beuth Hochschule zu kommen, musst Du Dich beim Auslandsamt Deiner Heimathochschule bewerben. Dabei sollte es sich um eine Partnerhochschule handeln.

Bewerbungen für das Wintersemester (Anreise 2. Septemberwoche) nehmen wir bis zum 1. Mai entgegen, Bewerbungen für das Sommersemester (Anreise 2. Märzwoche) nehmen wir bis zum 1.November des Vorjahres entgegen. Um den Vorlesungen auf Deutsch folgen zu können empfehlen wir Deutschkenntnisse auf dem B1 Niveau.

Bewerbungsablauf:

Das Auslandamt der Heimathochschule schickt eine E-Mail an auslandbeuth-hochschule.de mit einer Liste der nominierten Studierenden, die innerhalb des ERASMUS- oder bilateralten Kooperationsprogrammes an unsere Hochschule kommen wollen. Diese Liste muss folgende Informationen enthalten:

1. Vor- und Familienname des Studierenden
  2. E-Mail-Adresse
  3. Geschlecht und Nationalität
  4. Geburtsdatum, -ort
  5. Studienfach und -niveau
  6. Aufenthaltszeitraum (1. Semester, 2. Semester, Akademisches Jahr)

Nach Eingang dieser Informationen erhält jeder Studierende eine E-Mail mit Bewerbungsunterlagen und Informationen.

Study regularly at Beuth Hochschule Berlin

Foreign students who would like to study regularly at Beuth Hochschule Berlin apply at the Studienverwaltung. Information concerning course options is available at the Zentrale Studienberatung.

Regulär Studieren an der Beuth Hochschule Berlin

Ausländische Studierende, die an der Beuth Hochschule ein reguläres Studium absolvieren möchten, bewerben sich bitte bei der Studienverwaltung der Beuth Hochschule. Informationen zu den Studiengängen erhalten Sie bei der Zentralen Studienberatung.

Stand: 14.04.14
Seite ausdrucken Zum Seitenanfang